IANTD LOGO.gif (15127 bytes)

 

IANTD duikopleidingen

 

 

"Air is for Fish, NITROX is for Divers!!"

 IANTD staat voor International Association of Nitrox and Technical Divers. Opgericht in 1985, is de IANTD de eerste organisatie die het veilig gebruik van NITROX binnen bereik van de duikende wereld bracht. Sinds 1985 heeft die IANTD zich ontwikkeld tot de wereldleider op het gebied van technisch duikopleidingen. Van EanX duiker tot technical rebreather duiker of expedition trimix duiker - bij de IANTD ben je aan het adres voor professionele duikopleidingen en training.

Binnen de IANTD vindt je vooral specialisten die het technisch duiken een warm hart toe dragen. Is het geen veilig gevoel om te weten dat de IANTD volledig gespecialiseerd is in technisch duiken en dit er niet zomaar bij doet! Met een IANTD opleiding open je de deur tot een hele nieuwe duikwereld. Je Nitrox brevet is niet het eindpunt van de opleiding maar slechts het beginpunt van een nieuw avontuur!

Een IANTD brevet is niet te koop.Je betaalt niet voor je duikbrevet maar je betaalt voor de training. Je brevet moet je echt zelf verdienen!" Dit is ook HET principe van TTD. Of je nu Voor IANTD Openwater opleiding kiest  of  voor Advanced Nitrox of intro Trimix, je bent bij ons verzekerd van persoonlijke aandacht, individuele begeleiding en de beste training die er maar bestaat.

Onze opleidingen leren je zelfstandig te handelen en voorbereidt te zijn op iedere mogelijke situatie waarin je in je duiktoekomst maar terecht kan komen! Een bijzonder veilig gevoel dus!

Kijk snel bij een van de volgende soorten opleidingen!

 

 

IANTD Sportduikopleidngen


IANTD Nitrox opleidingen


IANTD Technical opleidingen
              

 

Wat is Nitrox?

Wat is nitrox? Nitrox is simpel gezegd: elk perslucht mengsel waarbij de hoeveelheid zuurstof in het mengsel verhoogd is. Zo is bijvoorbeeld Nitrox 38 % perslucht met ipv 21 % zuurstof nu 38 % zuurstof! Met andere woorden lucht met extra zuurstof. Dit beetje extra zuurstof kan je tijdens het duiken een heleboel voordelen opleveren.

Wat zijn de voordelen van duiken met Nitrox?

Doordat er in Nitrox meer zuurstof (O2) zit en minder stikstof (N2) levert het duiken met Nitrox voor duikers een groot aantal voordelen op. Hier onder volgen een paar van de belangrijkste:

1) Verlenging duiktijd: Je hebt met Nitrox veel langere no-deco tijden. Je kan dus veel langer genieten van die mooie duik. Dat is super handig in Nederland maar ook in het buitenland als je bijvoorbeeld op duikvakantie bent!

2) Vergroten Veiligheid: je kan nitrox gebruiken om je eigen veiligheid te vergroten. Als je met perslucht duikt ben je eerder vatbaar voor decompressie ziekte. Vooral als je een aantal verzwarende factoren bezit. Denk daarbij aan Leeftijd, Fysieke Inspanning, Minder goede conditie, zwaarlijvigheid enz. Door met nitrox te duiken voorkom je de opbouw van gevaarlijke stikstof bellen in je lichaam. De kans dat je onverwachts decompressie ziekte op loopt is daar door fors minder!

3) Verkorten No Fly tijd: Duik je met Nitrox dan zul je merken dat op vakantie ook je No Fly tijd aanzienlijk verkort wordt. Je mag dan eerder naar huis! Oeps- is dat wel een voordeel?!

4) Minder vermoeid: Duik je met Nitrox dan zul je echt merken dat na een duik je veel minder moe bent dan normaal. Vooral bij herhalingsduiken of tijdens een actieve duikvakantie levert dit heel wat voordeel op. Je voelt je lichamelijk en geestelijk veel fitter!

5) Kortere stoptijden: Maak je tijdens het duiken wel eens decompressie stops? Nou met Nitrox zul je zien dat deze stoptijden aanzienlijk korter worden. Dat houdt in minder stikstof opbouw en erg belangrijk: eerder uit het water na een inspannende duik. Denk eens aan de voordelen die daarmee te behalen zijn! Niet voor niets is Nitrox het gas voor Noordzee duiken!!

 

IANTD Sportduikopleidingen

IANTD Open Water Diver

Wil je beginnen met duiken? Dan is de Open Water opleiding misschien iets voor jou! De Open Water opleiding is de basiscursus die je nodig hebt om overal ter wereld veilig te kunnen duiken. Op vertoon van je IANTD Openwater brevet gaan de deuren voor je open. Deze cursus bestaat uit de volgende onderdelen: Je begint met minimaal vier theoriesessies waarin je alles te weten krijgt over duiken, druk, materiaal, signalen en veiligheid. Dan volgen er een aantal zwembadlessen waarin de basisvaardigheden die je onderwater nodig hebt geoefend worden. Als dit allemaal naar tevredenheid is afgerond dan wordt het tijd om echt naar buiten te gaan. In het buitenwater maken we afhankelijk van je vorderingen minimaal 6 duiken. Als je aan het einde van deze duiken op het gewenst niveau zit dan heb je je Open Water brevet verdiend. Zo niet dan gaan we door totdat je voldoet aan de hoge eisen van de IANTD en TTD! Je wordt opgeleid om veilig tot maximaal 18 meter te duiken.

IANTD Advanced Openwater

De Advanced cursus is een verbredingscursus. De nadruk ligt op het kennismaken met nieuwe onderdelen van de duiksport. Je kiest naast diepduiken en nachtduiken een aantal specialtys. Te denken valt aan Getijdewater, Diepduiken, Onderwater biologie, Droogpak duiken enz.

IANTD Resque Diver & Medical trained

Dit is de combi cursus die eigenlijk verplicht hoort te zijn voor iedere duiker. Medical Trained geeft je de kennis die nodig is medische problemen te herkennen en om adequaat te kunnen handelen. Resque is de praktijk die daarbij hoort. In het buitenwater leer je o.a zoeken en bergen van een drenkeling, omgaan met stress en verschillende manieren om een duiker in de problemen te helpen. Wel een veilig gevoel als je deze cursus hebt doorlopen! Is jouw buddy al Medical Trained?

IANTD Divemaster

Wil je verder als duik pro? Dan is de divemaster cursus voor jou! Je leert o.a mensen begeleiden in het zwembad en in het buitenwater. Je bent de rechterhand van de instructeur. Divemaster is als het ware de opstapcursus voor het instructeurschap. Niets voor niets worden er hoge eisen gesteld aan de kennis en de praktische vaardigheden van een Divemaster.

IANTD Nitrox cursussen

IANTD Basic Nitrox       

Dit is de basiscursus Nitrox. Deze cursus geeft je inzicht in wat nitrox is en laat je kennis maken met de grote voordelen en beperkingen van duiken met Nitrox. Tijdens de cursus ligt de nadruk op ervaren en doen. Natuurlijk krijg je eerst theorieles om je kennis te laten maken met de stof maar waar het om gaat is het praktisch duiken met Nitrox. Je maakt dan ook twee duiken met de standaard Nitrox mengsels, Ean 32 of Ean 40. De nadruk ligt hier op het ervaren hoe het is om te duiken met Nitrox en vaardigheid opdoen in het meten van je mengsels.

IANTD Deep Air

Deze cursus is gericht op dieper duiken met gewone perslucht mengsels. Tijdens deze uitgebreide cursus maak je kennis met decompressie duiken, de gevolgen van N2 narcose, werken met stages. Je maakt een 4tal diepe duiken, waarvan de laatste tot maximaal 50 meter. Natuurlijk krijg je ook de nodige theorie.

IANTD Gevorderd Nitrox

Deze cursus is het vervolg op de basiscursus en geldt als een opstapcursus naar het technisch duiken. Je krijgt een flinke dosis theorie waarin je o.a leert je duiken te plannen en ze tot in de puntjes berekenen. Zaken als luchtberekeningen, CNS, OTO en de regel van 1/3 komen uitgebreid aan de orde. Daarnaast moet je ook in de praktijk flink aan de slag. Je leert nieuwe vaardigheden en skills en verlegt je grenzen. Wat te denken van 'valve shutdowns', 'out of air' drills en oefeningen met stages. Deze cursus bestaat uit theorie lessen, binnenwater lessen en minimaal 4 duiken waarvaan minimaal 1 decompressie duik. De ingangseis is Basic Nitrox en Deep air of 3 sters NOB en gelijkwaardig.